maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kalavoileipäkakku


Kalavoileipäkakku, 24 hlö

18 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
18 isoa ruispaahtoleipäviipaletta

Täyte:
600 g lämminsavulohta
350 g kylmäsavulohta
4 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
600 g ranskankermaa
900 g ruohosipulituorejuustoa
n. 1 tl musta- ja valkopippuria

Kostutus:
3 ½ dl sitruunavettä

Koristelu:

600 g maustamatonta tuorejuustoa (ohennettuna maidolla tai ranskankermalla)
1 ruukku salaattia
1 kurkku
100 g kylmäsavulohta


1) Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

2) Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja pippurit.

3) Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin yhdeksän palaa ruispaahtoleipää, kolme vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. 

4) Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Lado täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi täytteen kanssa kuten edellä on kuvattu. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät ja kostuta.

5) Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

6) Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa. Koristele esimerkiksi jääsalaatilla, kylmäsavulohella ja kurkkukuvioilla.

2 kommenttia:

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!