lauantai 15. kesäkuuta 2013

Vadelma-suklaakakku

Maukas kakku, joka on parhaimmillaan silloin, kun se on saanut rauhassa mehevöityä pari päivää. 

 
Vadelma-suklaakakku:

16 hlö:lle

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vadelmatäyte:
200 g vadelmia
¾ dl sokeria
250 g rahkaa

Suklaatäyte:
 100 g taloussuklaata
2 dl vispikermaa

Kostutus:
1-1 ½ dl omenatäysmehua

Kuorrutus:
½ dl vadelmahilloa
1 dl vispikermaa
200 g taloussuklaata
n. 20 g Pirkka Luomu vadelma-valkosuklaata 

1) Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.  

2) Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.

3) Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.

4) Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.

5) Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)

6) Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.

7) Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.

8) Raasta valkosuklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ripottele raaste kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.

10 kommenttia:

  1. Voi mitä ihania herkkuja sinulla on täällä!

    VastaaPoista
  2. Ah, minkälainen kakku!!!
    Aineksista päätellen mun herkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ylihyvää ja helppo valmistaa! Ei muuta kun kokeilemaan :)

      Poista
  3. Ai että sulla on tämmönen herkkublogikin! Nam nam, näyttää kyllä tosi hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tällänenkin löytyy :) Tämä tosin jää hieman vähemmälle huomiolle, mut yritän sillon tällön tännekin postailla. Tämä on hyvä resepti, suosittelen kokeilemaan! :)

      Poista
  4. Hei! Laitoitko kuorrutteenkin etukäteen päivää, kaksi ennen h-hetkeä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Sen voi laittaa myös etukäteen. Kakun kokosin paria päivää ennen, kuorrutteen laitoin tarjoilua edeltävänä iltana.

      Poista
  5. Herkulliselta vaikuttava resepti. Pitää kyllä huomiseksi yrittää äidille väkertää tällainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, vadelma-suklaayhdistelmä toimii aina! :)

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!