maanantai 17. syyskuuta 2012

Kurpitsakakku

Tämän kurpitsakakun tein muutama vuosi sitten omille synttäreilleni. 
Päällys marsipaania, koristeet sokerimassaa. 



Pohja:
Kääretorttupohja, ohje tässä

Täyte:
Kinuski-puolukkatäyte, ohje tässä
Kakun kasaaminen:
Kurpitsakakku on kasattu kahdesta kääretorttupohjasta pyöreään taikinakulhoon. 

1) Vuoraa kulho tuorekelmulla. Kulhon pohjalle leikataan aluksi kääretottupohjasta sopivan kokoinen pala, joka kostutetaan ja päälle laitetaan täytettä. Uusi kerros kääretottua päälle, kostutus ja täytteet -niin monta kerrosta kuin kulhoon mahtuu (minulla niitä taisi tulla 6-7).  

2) Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Käännä kulho ylösalaisin, irrota kakku kulhosta ja poista kelmu kakun päältä.

3) Tee lusikalla kakun päälle keskelle pieni painauma kurpitsan vartta varten. Päällystä kakku kreemillä.

4) Vuoraa kakku oranssilla marsipaanilla tai sokerimassalla (itse käytin marsipaania). Tee kakun pintaan uria ja lisää koristeet.

  Hämis

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä niiiin hieno...tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse! :) Tän kakun kohdalla sai itsekin olla tyytyväinen lopputulokseen, vaikka ainahan sitä jossain jää parantamisen varaa ;)

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!