maanantai 17. syyskuuta 2012

Suklaakreemi

Suklaakreemi käy eristeeksi marsipaanilla ja sokerimassalla kuorrutettuihin kakkuihin, sekä kakun pinnan pursotuksiin. Jos käytät valkosuklaata, voit värjätä sen halutessasi elintarvikevärillä.

Suklaakreemi:

250 g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
½ prk mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

1) Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.

2) Lisää voiseokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa.

Voit valmistaa kreemin etukäteen jääkaappiin. Huomioi kuitenkin, että kylmässä kreemi kovettuu. Voit käyttää sitä lyhyesti mikrossa saadaksesi siitä helpommin levitettävän/pursotettavan.

5 kommenttia:

  1. Voisko ton mascarponejuuston korvata jollakin muulla ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kun vastaaminen on jäänyt! Kuten allaolevassa kommentissakin kerrotaan, mascarponen voi korvata esim. rahkalla. Itse olen kokeillut myös maustamatonta tuorejuustoa, toimii ihan hyvin silläkin :)

      Poista
  2. itse olen korvannut mascarponejuuston flora vispautuvalla vaniljakastikkeella ja rahkalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Itse olen kans joskus korvannut rahkalla, vaniljakastike on uus tuttavuus tämän reseptin kohdalla. Täytynee testata sitäkin joskus!

      Poista
  3. itekkö olet ohjeen funtsinut vai kentien kopioinut joltain?

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!