Kalavoileipäkakku, 24 hlö
18 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
18 isoa ruispaahtoleipäviipaletta
18 isoa ruispaahtoleipäviipaletta
Täyte:
600 g lämminsavulohta
350 g kylmäsavulohta
4 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
600 g ranskankermaa
900 g ruohosipulituorejuustoa
n. 1 tl musta- ja valkopippuria
4 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
600 g ranskankermaa
900 g ruohosipulituorejuustoa
n. 1 tl musta- ja valkopippuria
Kostutus:
3 ½ dl sitruunavettä
Koristelu:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (ohennettuna maidolla tai ranskankermalla)
1 ruukku salaattia
1 kurkku
100 g kylmäsavulohta
1) Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
3 ½ dl sitruunavettä
Koristelu:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (ohennettuna maidolla tai ranskankermalla)
1 ruukku salaattia
1 kurkku
100 g kylmäsavulohta
1) Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
2) Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja
pippurit.
3) Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin yhdeksän palaa
ruispaahtoleipää, kolme vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen
päälle 1/3 lämminsavulohesta.
4) Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja
kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Lado täytteen
päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi täytteen kanssa kuten
edellä on kuvattu. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät
ja kostuta.
5) Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi
leikkuulauta ja nosta jääkaappiin tekeytymään
seuraavaan päivään.
6) Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi jääsalaatilla, kylmäsavulohella ja kurkkukuvioilla.
Kalakakut on ihan mun lemppareita! :)
VastaaPoistaKuin myös, ne on aina yhtä herkullisia! :)
Poista