Tätä voileipäkakkua olen tehnyt useaan otteeseen.
Tästä kakusta riittää syötävää isommallekin porukalle!
Resepti Pirkan, koristeluidea Kinuskikissalta.
Texmex-voileipäkakku (24 annosta):
3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää
Broileritäyte:
450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (320 g) salsa mexicana -meksikolaiskastiketta (esim. Pirkka)
1 tlk (300 g) juustodippiä (esim. Pirkka)
Guacamoletäyte:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä (esim. Pirkka)
1 punainen paprika
Kostutus:
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua
Kuorrutus:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä (esim. Pirkka)
150 g ranskankermaa
Koristeeksi:
1 keltainen parika
kirsikkatomaatteja
punasipulia
jääsalaattia
1 ps nachoja
herneenversoja
1) Ruskista
broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna
suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.
2) Kuutioi punainen
paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa
tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3
rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä
päälle puolet broileritäytteestä.
3) Lisää toinen
leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele
pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä
lopulla broileritäytteellä.
4) Lado vielä neljäs
leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla.
Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään
ja anna kostua yön yli.
5) Sekoita
guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja
pinnalle. Koristele pinta jääsalaatilla, paprikasuikaleilla,
kirsikkatomaateilla, punasipuleilla, nachoilla ja herneenversoilla.
Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!