Pähkinäsuklaapullat:
Taikina:
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voi- tai margariinisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Täyte:
4 dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Rainbow)
Pinnalle:
1 muna
(raesokeria)
1) Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon.
2) Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissänpuuhaarukalla sekoittaen.
3) Sekoita taikinaan voisula ja tämän jälkeen loput jauhot, sekoita taikina käsin. Kohota n. 45 min.
4) Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele
yksi puolikas kerrallaan. Vaivaa ensin ilmakuplat pois. Kauli taikina
jauhotetulla pöydällä n. 25 x 85 cm kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle
puolet pähkinäsuklaalevitteestä (2 dl).
5) Kieritä taikina rullalle ja nipistä
saumakohta umpeen. Leikkaa 2 cm paksuiksi paloiksi. Nosta kierteet
pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla n. 10 min.
Voitele munalla. Paista 200 asteessa n. 8 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!