Tämän kakun tein poikani kastejuhlaan.
Tämä kakku on todellisille suklaan ystäville!
Suklaakakku:
175 g voita
175 g sokeria
4 kevyesti vatkattua kananmunaa
200 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata sulatettuna
Täyte:
4½ dl kuohukermaa
375 g paloiteltua tummaa suklaata
1) Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat
vähitellen vatkaten kunnolla jokaisen munan jälkeen. Siivilöi jauhot,
leivinjauhe ja kaakaojauhe ja hämmennä kakkuseokseen. Hämmennä sitten
sula suklaa joukkoon.
2) Voitele irtopohjainen kakkuvuoka
(halkaisijaltaan 20-22 cm). Kaada taikina vuokaan, sivele pinta
tasaiseksi ja paista 180 asteessa 40 minuuttia tai kunnes kakku antaa
painettaessa hieman myöten. Anna asettua 5 minuuttia, kumoa
kakkuritilälle jäähtymään ja leikkaa kylmänä leveyssuunnassa kahtia.
3) Täyte: Kiehauta kerma jatkuvasti
sekoittaen. Lisää suklaa vähitellen joukkoon ja hämmennä, kunnes se
sulaa ja sekoittuu. Siirrä kulhoon ja jäähdytä (kylmä vesihaude
nopeuttaa) ja vatkaa kunnes seos on ilmavaa. Laita kolmannes täytteestä
sivuun ja levitä loput kakkukerrosten väliin, päälle ja sivuille.
4) Laita loput täytteestä pursotinpussiin
ja koristele sillä kakku päältä mieleisilläsi kuvioilla. Nosta ennen
tarjoilua tunniksi jääkaappiin. Koristele kakku.
Kakussa koristeena pursotuksen lisäksi suklaalastuja ja liljoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!