tiistai 18. syyskuuta 2012

Kinkku-homejuusto-ananaspiirakka

Tätä piirakkaa olen tehnyt usein juhliin tarjottavaksi.
Pellillisestä riittää syömistä monelle, ja maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Suosittelen!
Kinkku-homejuusto-ananaspiirakka (uunipellillinen):

Pohja:
4½ dl jauhoja
200 g margariinia tai voita
4 rkl kylmää vettä
 
Täyte:
300 g kinkkusuikaleita
1-2 prk ananaspaloja
100-150 g sinihomejuustomuruja
1 prk (250 g) ranskankermaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
3 munaa
suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria
(valkosipulinkynsi murskattuna)
emmental juustoraastetta
 
1) Nypi margariini jauhoihin. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä viileässä noin tunnin.

2) Kauli tai painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

3) Ripottele kinkkusuikaleet tasaisesti pohjalle (säästä hieman päälle ripoteltavaksi, tulee kauniimman näköinen). Valuta ananaspaloja ja lado tasaisesti.  Lopuksi sinihomejuustomuruja reilusti.

4) Sekoita kulhossa ranskankerma, kermaviili ja munat. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla (+valkosipulimurska). Kaada täyte tasaisesti valuttaen piirakan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle ja loput kinkkusuikaleista.

5) Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!