keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Minttusuklaapullat

Nämä herkulliset minttusuklaapuustit ovat kiva vaihtoehto perinteisille korvapuusteille.
Ohje Pirkka-lehdestä.


Minttusuklaapullat:

Taikina:
5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl kardemummaa
1 ½ tl suolaa
150 g voita tai leivontamargariinia
12 - 14 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 ps (150 g) Fazer Marianne crush -karamellirouhetta
Voiteluun:
kananmunaa
Koristeeksi:
raesokeria
1) Valmista pullataikina vehnäjauhopakkauksen ohjeen mukaan.
2) Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 50 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
3) Ripottele levylle puolet karamellirouheesta.
4) Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 12 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin että leikkauspinnat nousevat ylös. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.
5) Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 8 - 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!