torstai 20. syyskuuta 2012

Minttusuklaapalat

 
Minttusuklaapalat:

Pohja:
200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa
1 pss Pätkis-suklaata (130 g)
1 dl hasselpähkinärouhetta

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
300-400 g tomusokeria
5 rkl vahvaa kahvia
5 rkl sulatettua voita

Koristelu:
400 g valkoista sokerimassaa
vihreää ja vaaleansinistä pastaväriä
helmiäissuihketta

1) Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan sekoittaen.
2) Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan maidon kanssa vuorotellen. Rouhi terävällä veitsellä pätkikset pieneksi paloiksi ja lisää joukkoon hasselpähkinärouheen kanssa.
3) Levitä massa leivinpaperilla vuoratun uunipellille ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
4) Valmista kuorrutus. Sulata suklaa ja sekoita siihen vatkaamalla tomusokeri, kahvi ja sula voi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle.
5) Jaa sokerimassa kahteen osaan. Värjää toinen osa vihreällä sekä vaaleansinisellä pastavärillä. Sekoita valkoista ja sini-vihreää massaa keskenään saadaksesi marmorikuvioinnin ja kauli massa.
6) Nosta sokerimassalevy esimerkiksi kaulimen avulla paistetun pohjan päälle. Suihkuttele päälle helmiäissuihketta. Leikkaa leivospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!