Minttusuklaapalat:
Pohja:
200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa
1 pss Pätkis-suklaata (130 g)
1 dl hasselpähkinärouhetta
Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
300-400 g tomusokeria
5 rkl vahvaa kahvia
5 rkl sulatettua voita
Koristelu:
400 g valkoista sokerimassaa
vihreää ja vaaleansinistä pastaväriä
helmiäissuihketta
1) Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan sekoittaen.
2)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan maidon kanssa
vuorotellen. Rouhi terävällä veitsellä pätkikset pieneksi paloiksi ja
lisää joukkoon hasselpähkinärouheen kanssa.
3) Levitä massa leivinpaperilla vuoratun uunipellille ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
4)
Valmista kuorrutus. Sulata suklaa ja sekoita siihen vatkaamalla
tomusokeri, kahvi ja sula voi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle.
5)
Jaa sokerimassa kahteen osaan. Värjää toinen osa vihreällä sekä
vaaleansinisellä pastavärillä. Sekoita valkoista ja sini-vihreää massaa
keskenään saadaksesi marmorikuvioinnin ja kauli massa.
6)
Nosta sokerimassalevy esimerkiksi kaulimen avulla paistetun pohjan
päälle. Suihkuttele päälle helmiäissuihketta. Leikkaa leivospaloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!