Suklaapalleroiden valmistukseen voi käyttää niin valko-, maito- kuin
tummaa suklaata.
Koristeluun käytin appelsiinin, mansikan ja purukumin
makuisia rakeita.
Rakeita vaihtelemalla saa erilaisia makuvivahteita. Oma lempparini on purukumin makuisilla rakeilla koristellut pallerot.
Huom! Valmista suklaataikina edellisenä päivänä, jotta se ehtii jähmettyä muovailukelpoiseksi.
Suklaapallerot:
100 g suklaata
1 dl vaaleaa tai tummaa siirappia
2 dl tomusokeria
Pinnalle:
erilaisia koristerakeita
1) Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa
miedolla lämmöllä. Lämmitä siirappi kattilassa (älä kuumenna
kiehuvaksi!). Ota siirappi liedeltä ja sekoita joukkoon suklaasula.
Lisää tomusokeri. Siirrä kattila liedelle jälkilämpöön ja sekoittele,
kunnes seos on tasainen.
2) Vuoraa muovirasia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
3) Irroita suklaataikina leivinpaperista. Leikkaa taikinasta veitsellä paloja.
4) Pyörittele paloista palloja ja kierittele ne koristerakeissa.
5) Laita konvehtivuokiin. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!