maanantai 17. syyskuuta 2012

Kääretorttupohja

Kääretorttupohja sopii mainiosti muotokakkujen tekemiseen. 
Jos haluat tumman kääretorttupohjan, lisää kaakaojauhe.
Tämä ohje on mitoitettu 50 cm leveään uunipeltiin.

Kääretorttupohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

1) Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.

2) Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

3) Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

4) Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.

5) Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi mahdollisimman nopeasti, muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

6) Jäähdytä ja leikkaa hulutun muotoisiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!