torstai 20. syyskuuta 2012

Vadelma-tuplasuklaatäytekakku


Vadelma-tuplasuklaatäytekakku:

Pohja:
 1 kaakaokääretorttupohja; ohje tässä

Kostutus:
 1 ¼ dl vaniljamaitoa (maitoa + 1 tl vaniljasokeria)

Täytteet:
 2 ½ dl Flora Vispiä
 75 g tummaa suklaata
 75 g valkoista suklaata
 200 g (jäisiä) vadelmia

Kuorrutus ja koristelu:
sokerikreemi
noin 500 g punaista marsipaania
marsipaanineilikat ja terälehtiä

1) Valmista kääretorttupohja linkistä löytyvän ohjeen mukaisesti. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa paperista sydämen muotoinen “kaava”. Mitoita kaava siten, että saat leikattua mahdollisimman isot ja ehjät kaksi sydäntä. Kolmannen sydänpohjan voit koota rippeistä.

2) Aseta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta se vaniljamaidolla.

3) Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja jaa kahteen osaan. Sulata ensin valkosuklaa mikrossa ja sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen. Levitä seos pohjalevyn päälle.

4) Painele täytteeseen puolet vadelmista. Vadelmien on hyvä olla jäisiä, jälki on siistimpää. Nosta päälle toinen kääretorttusydän ja kostuta. Sulata sitten tumma suklaa ja sekoita se lopun vaahdon joukkoon. Levitä pohjan päälle ja painele joukkoon vadelmat.
 
 5) Viimeistele täyttäminen nostamalla päälle kolmas pohjalevy ja kostuta jälleen. Tasoita reunat lastalla. Valmista sokerikreemi ja peitä kakku kreemillä. Kuorruta marsipaanilla ja koristele kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!