Suklaapitsirullat
Valko-, maito-, tai tummaa suklaata
leivinpaperia
klemmareita
1) Leikkaa leivinpaperista noin 10x10 cm kokoisia arkkeja. Kiinnitä arkit pöydälle tai muulle alustalle teipin avulla.
2) Laita suklaat muovipussiin ja sulata
vesihauteessa. Leikkaa pieni pussinsuu ja pursottele suklaata ristiin
niin, että saat vinon ruudukon. Jätä kolmelle sivuille "marginaalit".
Anna seistä pöydällä hetken.
3) Pyöritä arkit rullalle ja kiinnitä
klemmarit yhdelle sivulle. Siirrä jääkaappiin. Anna suklaan kovettua
kunnolla ja irroita sitten leivinpaperit varovasti.
VINKKI: Saat upeita
pitsirullia käyttämällä kahdenväristä suklaata. Kuvassa olen värjännyt
valkosuklaan persikan ja violetin sävyisellä pastavärillä.
Näitä suklaakoristeita aina ihailen toisten kakkujen päällä, mutta koskaan en ole itse rohjennut näitä tehdä. Olen vähän arka kokeilemaan. Nyt kyllä aion kokeilla, kun löysin näin hyvät ohjeet. Tuo paperin irrottaminen vain enää jännittää, miten selviän siitä etten riko rullia!?
VastaaPoistaKokeilehan ihmeessä! Näitä on helppo tehdä, huomaat kun kokeilet! Rullat ei rikkoonnu, kun irroitat leivinpaperin heti kun otat rullat pois jääkaapista. Voit laittaa rullat myös hetkeksi pakkaseen ennen paperin irroittamista, silloin ne varmasti pysyy kasassa!
PoistaHei, tapahtuuko rullaus niin kuin kääretortussa eli että paperi ei jää suklaan väliin? Anteeksi tyhmä kysymys!
VastaaPoistaTyhmiä kysymyksiä ei olekaan :) Rullaus tapahtuu niin, että suklaat limittyy toisiinsa. Paperi ei siis jää silloin suklaan väliin, muutoinhan se olisi vaikea sitten irroittaa tuosta leivinpaperista :) Toivottavasti tämä selvensi!
PoistaKiitos. Yritin alun perin kiertää suklaan monelle kierrokselle ja rikkihän se meni purkaessa.
VastaaPoistaMullakin vaati harjoituskerran, ennen kuin onnistui. Näin se yleensä menee leipomisissa, ainakin minulla :)
Poista