Sopivan makea, herkullisen värinen kakku! :)
Koristeet sokerimassasta.
Koristeet sokerimassasta.
Mango-appelsiinikakku:
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voisulaa
Täyte:
4 dl kermaa
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
3 prk mangopilttiä
n. 70 g valkosuklaata rouheena
Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua
1) Voitele vuoan reunat ruokaöljyllä ja pingota irtopohjavuoan pohjan väliin leivinpaperi.
Hienonna keksit esim. monitoimikoneella ja sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Taputtele massa irtopohjavuoan pohjalle.
2) Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi.
3) Vaahdota kerma vaahdoksi.
4) Mittaa mangosose kulhoon ja lisää siihen sokerit.
5) Purista liivatteista pois vesi. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua kiehuvaksi ja lisää 6 liivatelehteä.
6) Yhdistä liivateseos heti mangososeen sekaan. Sekoita hyvin.
7) Kokeile että seos on kylmää ja lisää sitten kermaviili. Sekoita voimakkaasti, jotta seoksesta tulee tasaista.
8) Lisää kermavaahto ja valkosuklaarouhe seokseen ja sekoita seos tasaiseksi. Tarkista maku.
9) Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään kylmään.
10) Valmista kiille. Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon.
Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.
11) Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voisulaa
Täyte:
4 dl kermaa
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
3 prk mangopilttiä
n. 70 g valkosuklaata rouheena
Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua
1) Voitele vuoan reunat ruokaöljyllä ja pingota irtopohjavuoan pohjan väliin leivinpaperi.
Hienonna keksit esim. monitoimikoneella ja sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Taputtele massa irtopohjavuoan pohjalle.
2) Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi.
3) Vaahdota kerma vaahdoksi.
4) Mittaa mangosose kulhoon ja lisää siihen sokerit.
5) Purista liivatteista pois vesi. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua kiehuvaksi ja lisää 6 liivatelehteä.
6) Yhdistä liivateseos heti mangososeen sekaan. Sekoita hyvin.
7) Kokeile että seos on kylmää ja lisää sitten kermaviili. Sekoita voimakkaasti, jotta seoksesta tulee tasaista.
8) Lisää kermavaahto ja valkosuklaarouhe seokseen ja sekoita seos tasaiseksi. Tarkista maku.
9) Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään kylmään.
10) Valmista kiille. Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon.
Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.
11) Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.
hei,
VastaaPoistavoiko kakun kenties pakastaa? Ajattelin tehdä kakun yo-juhliin. Osaatko sanoa kauanko kestää sulattaa jääkaapissa.
t.Erja
Hei Erja! Kakun pakastaminen onnistuu kyllä. Sulattamiseen kannattaa varata reilusti aikaa, nostat esim. juhlia edeltävänä iltana kakun pakastimesta jääkaappiin.
Poista