maanantai 17. syyskuuta 2012

Tumma sokerikakkupohja

Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin kakkuihin. 
Leivin- ja kaakaojauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan. 
Esimerkissä 5 munan kakkupohja.

Tumma sokerikakkupohja:

5 munaa (huoneenlämpöisiä!)
sokeria
½ dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
2 -2 ½ dl vaniljamaitoa, mehua tms.


1) Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).

2) Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin.

3) Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon.

4) Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja.
Laita lasin pohjalle n. ½ dl kaakaojauhetta. Mittaa loput jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee 50-75 % ja loput  perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.

5) Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.

6) Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.

7) Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).

8) Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min.

9) Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!