Tätä ohjetta
on helppo soveltaa eri kokoisiin kakkuihin.
Leivin- ja kaakaojauheen
määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan.
Tumma sokerikakkupohja:
5 munaa (huoneenlämpöisiä!)
sokeria
½ dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
2 -2 ½ dl vaniljamaitoa, mehua tms.
1) Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).
5 munaa (huoneenlämpöisiä!)
sokeria
½ dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
2 -2 ½ dl vaniljamaitoa, mehua tms.
1) Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).
2) Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin.
3) Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon.
4) Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja.
Laita lasin pohjalle n. ½ dl kaakaojauhetta. Mittaa loput jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee 50-75 % ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
Laita lasin pohjalle n. ½ dl kaakaojauhetta. Mittaa loput jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee 50-75 % ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
5) Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin
kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun kuvio jää
hetkeksi pinnalle näkymään.
6) Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä
erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas
liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.
7) Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).
8) Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min.
9) Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!