Perinteisellä ohjeella tehty Sacherkakku. Sacherkakku sopii tarjottavaksi kermavaahdon kera.
Itse tein vain pienen (ja hyvin pikaisen!) pursotuksen kakun päälle, jotta suklaaperhonen pysyy kakun päällä pystyssä.
Kakun pinta ei tullut kovin sileäksi aprikoosimarmeladissa olevien palasien takia.
Seuraavalla kerralla täytyy yrittää etsiä sileämpää, niin on kakun lopputuloskin kauniimpi.
Itse tein vain pienen (ja hyvin pikaisen!) pursotuksen kakun päälle, jotta suklaaperhonen pysyy kakun päällä pystyssä.
Kakun pinta ei tullut kovin sileäksi aprikoosimarmeladissa olevien palasien takia.
Seuraavalla kerralla täytyy yrittää etsiä sileämpää, niin on kakun lopputuloskin kauniimpi.
Sacherkakku:
Pohja:
6 munaa
200 g talousuklaata
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
Kostutus:
1 dl vahvaa kahvia
1 rkl tomusokeria
(¼ dl konjakkia)
Täyte:
3 dl aprikoosihilloa
Kuorrutus ja koristelu:
1 ½ dl kermaa
200 g talousuklaata
1 rkl voita
kermavaahtoa pursotettuna
suklaaperhonen
1) Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on noin 24 cm.
2) Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
Vaahdota voi ja lisää joukkoon keltuaiset sekä vähän jäähtynyt suklaa.
3) Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten.
Kääntele valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen.
Siivilöi lopuksi taikinaan jauhot ja kääntele taikina varovaisesti tasaiseksi.
4) Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan.
5) Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta kakku halutessasi kokoamisen edetessä tomusokerilla
makeutetulla kahvilla tai kahvi-konjakkiseoksella.
6) Levitä kerrosten väleihin aprikoosimarmeladia ja kokoa kakku.
Levitä ohut kerros marmeladia myös kakun päälle ja reunoille.
7) Tee kuorrutus. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Hämmennä, kunnes suklaa sulaa.
Lisää voi ja nosta kuorrutus sivuun jäähtymään. Kaada kakun päälle ensin noin neljäsosa kuorrutuksesta ja
tasoita se veitsellä. Nosta kakku hetkeksi kylmään.
8) Kun ensimmäinen kuorrutus on jähmettynyt, kaada loppu kuorrutus kakun päälle ja tasoita.
Anna kakun tekeytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Koristele juuri ennen tarjoilua.
Suklaaperhonen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!