tiistai 18. syyskuuta 2012

Munkkitangot

Ohje "Maailman ihanimmat leivonnaiset" -kirjasta.

Munkkitangot (noin 20 kpl):

2½ dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
3 munaa

Paistamiseen:
öljyä

Pinnalle:
sokeria
(kanelia)

1) Mittaa jauhot, vesi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa puuhaarukalla voimakkaasti muutama minuutti,
kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.

2) Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.
Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

3) Kuumenna öljy uppopaistamista varten kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa,
kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa kuplia.

4) Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia tankoja, joiden pituus on noin 10 cm. Voit leikata taikinan palasia saksilla.
Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama tanko kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

5) Nosta munkkitangot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten sokerissa.
Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista sokeri-kaneliseosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!