keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Helmiliköörikakku

Tämä aikuiseen makuun sopiva kakku vie kielen mennessään! 
Liköörin maku on aika vahva, joten pienikin pala kakkua riittää.

Helmiliköörikakku:

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

1) Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun voin joukkoon.

2) Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (helpottaa valmiin kakun irroittamista vuoasta) ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

Täyte:
4 liivatelehteä
1,5 dl Helmi-kermalikööriä
3 dl Hylakermaa
1 rasia maustamatonta  tuorejuustoa ja 1 purkki maitorahkaa
reilu 2,5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

1) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehuvaksi.

2) Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.

3) Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana tuorejuusto-rahkasokeriseoksen joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti.

4) Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.


Koristeet:  
Pitsirullat (ohje tulossa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!