Tämä aikuiseen makuun sopiva kakku vie kielen mennessään!
Liköörin maku on aika vahva, joten pienikin pala kakkua riittää.
Helmiliköörikakku:
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
1) Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun voin joukkoon.
2)
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (helpottaa valmiin kakun
irroittamista vuoasta) ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen
päälle.
Täyte:
4 liivatelehteä
1,5 dl Helmi-kermalikööriä
3 dl Hylakermaa
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa ja 1 purkki maitorahkaa
reilu 2,5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
1)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi ja
liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehuvaksi.
2) Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.
3) Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana tuorejuusto-rahkasokeriseoksen joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti.
4)
Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto varovasti käännellen. Kaada täyte
vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön
ajaksi.
Koristeet:
Pitsirullat (ohje tulossa)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!