maanantai 17. syyskuuta 2012

Maidoton Hämähäkki-kakku

Tämän kakun tein naapuripojan synttäreille. Toiveena oli tarjottavat, jotka olisivat poikien mieleen ja tarjottavien tuli lisäksi olla maidottomat. Muutoin sain vapaat kädet. Synttäreille päätyi tämä kakku sekä maidottomat banaani-suklaamuffinssit.

Päällystin ensimmäistä kertaa kakun FunCakesin kaulittavalla massalla, aikaisemmin olen käyttänyt sitä ainoastaan koristeiden tekoon. Kaulitseminen oli todella helppoa, massa ei tarttunut ollenkaan alustaan kiinni ja lisäksi massa on älyttömän hyvän makuista! SUOSITTELEN, on taatusti lasten mieleen :)


Hämähäkki-kakku:

Pohja:
Tumma sokerikakkupohja, ohje täällä

Täyte:
Maidoton mansikka-suklaatäyte, ohje täällä

Kostutus:
noin 2 dl laimennettua mansikkamehua

Kuorrutus ja koristelu:
Voikreemi
1 pkt (250 g) FunCakesin oranssia massaa, appelsiininmakuinen
1 pkt (250 g) FunCakesin mustaa massaa, vanilianmakuinen
pikeeriä
mustasta karkkimassasta tehty hämähäkki

1) Valmista kakkupohja. Huom! Voitele kakkuvuoka maidottomalla margariinilla, esim. Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmisteella.

2) Valmista täyte. Kokoa kakku, anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

3) Valmista voikreemi siten, että korvaat voin maidottomalla margariinilla. Kuorruta kakku kreemillä.

4) Kauli mustasta massasta levy, jonka halkaisija on muutaman sentin isompi mitä käyttämäsi kakkuvuoka. Siirrä levy varovaisesti kakun päälle, tasoita pinta. Levy saa mennä noin sentin kakun reunojen yli, mutta leikkaa siitä ylijäävä osa pois. Tasoita kakun pintaa vasten.

5) Ota käyttämästäsi kakkuvuoasta ympärysmitta ja mittaa lisäksi täyttämäsi kakun korkeus. Kauli mittojen mukainen levy oranssista massasta. Leikkaa reunat tasaisiksi ja kiinnitä kakun reunoille. Voit käyttää massojen liittymäpinnassa elintarvikeliimaa. Leikkaa kakun alaosassa ylijäävä massa pois tai painele kakkualustaa vasten jäävä massa simpukkatyökalulla, jolloin siihen jää koristeellinen pinta.

6) Valmista pikeeri ja pursota siitä seittejä kakun yli. Aseta hämähäkki kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!