maanantai 17. syyskuuta 2012

Munattomat ja maidottomat Banaani-suklaamuffinsit

Tämän muffinssiohjeen löysin à la Marien blogista, tuplasin vain ohjeen ainekset. Muffinssit leivoin naapuripojan synttäreille.

Jos teet normaalikokoisia muffinsseja, puolita ainesmäärät ja paista muffinsseja noin 15 min. Ohjeen kuorrutus riitti niin, että puolet muffinsseista pursotin kokonaan, ja lopuille muffinsseille pursotin vaan pienen ruusukkeen, johon pääkallo-koristeen sai kiinni. Tuplaa kuorrutuksen aineet jos haluat kaikkien muffinssien päälle peittävämmän kuorrutuksen.


Munattomat ja maidottomat Banaani –suklaamuffinsit (n.14 kpl jätti-isoja):
8dl vehnäjauhoja
4 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
3 tl soodaa
6 rkl kaakaojauhetta
1 dl ruokaöljyä
4 dl vettä
2 dl keitettyä jäähtynyttä kahvia
3-4 banaania pieneksi kuutioituna
150 g tummaa suklaata, maidoton (esim. maraboun dark premium 70%)
Kuorrutus:
2 dl Sunnuntai kuohkea vispi
100 g tummaa suklaata
Koristeet:
Sokerimassasta tehtyjä haamuja ja pääkalloja
sinistä koristesokeria
1) Mittaa kulhoon jauhot, sokerit, suola, sooda ja kaakaojauhe. Sekoita huolellisesti.
2) Lisää ruokaöljy, vesi ja kahvi. Sekoita hyvin.
3) Kuori banaani ja kuutioi pieniksi paloiksi. Rouhi tumma suklaa pieneksi rouheeksi veitsellä. Lisää taikinaan ja sekoita.
4) Lusikoi taikina isoihin muffinssivuokiin (esim. Bruno) niin että paperivuoat ovat melkein täynnä.Paistoaika kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 30-35min. Anna muffinssien jäähtyä.
5) Valmista kuorrutus. Vaahdota Sunnuntai vispi kevyesti. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa se vaahdon joukkoon. Pursota samantien muffinssien päälle, sillä suklaa jähmettää vaahdon nopeasti.
6) Asettele muffinssien päälle haamut ja pääkallot ja ripottele koristesokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!