keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Sitruunajuustokakku

Tässä hyvin yksinkertainen ja helppo juustokakun ohje. Reseptin olen saanut isosiskoltani, ja on yksi parhaista juustokakun ohjeista mitä tiedän!

Kiilteeksi tulee norjassa myytävää "Gele"-hyytelöä (jauhe, joka sekoitetaan veteen, hyytyy jäähtyessään). Näitä jauheita löytyy useita erimakuisia, esim. mansikka, vadelma, kiiwi -mutta tämä sitruunan makuinen sopii parhaiten juustokakkuun. Hyytelö sopii hyvin sellaisenaan myös jälkiruuaksi.


Sitruunajuustokakku:

Pohja:
225 g Digestive-keksejä
125 gr voisulaa

Täyte:
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (itse käytän Philadelphiaa)
115 g tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 ½ dl kermaviiliä
2 ½ dl kuohukermaa
4 liivatelehteä + tilkka vettä

Kiille:
1 pkt norjalaista sitruunahyytelöä

Koristeet:
Suklaapitsirullat, ohje täällä

1) Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

2) Murenna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperinpala ja taputtele keksi-voiseos sen päälle.

3) Sekoita tuorejuusto, tomu-ja vanilliinisokeri sekä kermaviili keskenään. Vatkaa kuohukerma ja lisää seokseen.

4) Liota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää tuorejuusto-kermaseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle. Tasoita hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

5) Valmista sitruunahyytelö pakkauksen ohjeen mukaan siten, että laitat puolet vesimäärästä. Anna hyytelöliemen jäähtyä ja levitä sitten täytteen päälle.

6) Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koristele suklaapitsirullilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!