Tässä hyvin yksinkertainen ja helppo
juustokakun ohje. Reseptin olen saanut isosiskoltani, ja on yksi
parhaista juustokakun ohjeista mitä tiedän!
Kiilteeksi tulee norjassa myytävää
"Gele"-hyytelöä (jauhe, joka sekoitetaan veteen, hyytyy jäähtyessään).
Näitä jauheita löytyy useita erimakuisia, esim. mansikka, vadelma, kiiwi
-mutta tämä sitruunan makuinen sopii parhaiten juustokakkuun. Hyytelö
sopii hyvin sellaisenaan myös jälkiruuaksi.
Sitruunajuustokakku:
Pohja:
225 g Digestive-keksejä
125 gr voisulaa
Täyte:
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (itse käytän Philadelphiaa)
115 g tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 ½ dl kermaviiliä
2 ½ dl kuohukermaa
4 liivatelehteä + tilkka vettä
Kiille:
1 pkt norjalaista sitruunahyytelöä
Koristeet:
Suklaapitsirullat, ohje täällä
1) Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
2) Murenna keksit ja
sekoita voisulan kanssa. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle
leivinpaperinpala ja taputtele keksi-voiseos sen päälle.
3) Sekoita tuorejuusto, tomu-ja vanilliinisokeri sekä kermaviili keskenään. Vatkaa kuohukerma ja lisää seokseen.
4) Liota liivatelehdet
tilkkaan kuumaa vettä ja lisää tuorejuusto-kermaseokseen ohuena nauhana
hyvin sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle. Tasoita hyvin. Anna
hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
5) Valmista
sitruunahyytelö pakkauksen ohjeen mukaan siten, että laitat puolet
vesimäärästä. Anna hyytelöliemen jäähtyä ja levitä sitten täytteen
päälle.
6) Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koristele suklaapitsirullilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!