keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Koriste tuparikakkuun

Tämän koristeen tein ystäväpariskunnan tupareihin.


Pohjalla on sydänmuotista tehty "alunen", jonka reunat ohensin simpukkatyökalulla. Reunoille tupsuttelin hieman vaaleanpunaista kimallepulveria.

Siihen nähden, että tämä oli ensimmäinen tekemäni ihmiskoriste, olen siihen suhteellisen tyytyväinen. Tekovaiheessa huomasin monta asiaa, jotka olisi voinut tehdä toisinkin, jospa seuraava koriste onkin jo hieman parempi :)

Aloitin koristeen teon miehen jaloista, lisäsin sukat/kengät ja ylävartalon. Annoin kuivua seuraavaan päivään ja lisäsin sitten hihat ja kädet, kiinnittämisessä käytin syötävää liimaa.
Seuraavaksi muotoilin naisen jalat ja asettelin ne osaksi miehen jalkojen päälle (syliin). Kaulin keltaisesta ja oranssista sokerimassasta hameen, leikkasin sopivan kokoiseksi ja ohensin hameen reunoja reilusti marsipaanityökalulla. Pyörittelin oranssista massasta ylävartalon, kiinnitin paikoilleen ja annoin kuivua taas seuraavaan päivään.

Sitten oli vuorossa naisen kädet, kaulakorun helmien kiinnittäminen ja päät paikalleen (jotka tein jo muutama päivä aiemmin ja annoin kuivua). Hiukset tein valkosipulipuristimella, ohensin suortuvia hieman toisesta päästä.

Viimeisenä oli avaimen teko harmaasta sokerimassasta, leikkasin sen kaulitusta levystä vapaalla kädellä. Annoin kuivua seuraavaan päivään ja lisäsin sitten koristeen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!