Sain
kakkutilauksen naapuripojan synttäreille, ja kakun piti
olla maidoton.
Niimpä lähdin kehittelemään maidotonta
täytettä. Tutustuin kaupassa eri vaihtoehtoihin, ja päätin kokeilla
Sunnuntai-valmisteita, jotka ovat täysin maidottomia. Suosittelen näitä
tuotteita lämpimästi! Sunnuntain vaahtoutuvasta vaniljakastikeesta tuli
vatkattuna todella ilmavaa, toisin kun monet muut vaahtoutuvat
vaniljakastikkeet. Sunnuntai kuohkea vispi on rakenteeltaan hyvin
kiinteää ennen vispausta. Sen vispaukseen riittikin vain muutama
minuutti.
Yksi huomionarvoinen seikka on se, että
kaikki tummat suklaat eivät ole täysin maidottomia. Esim. Pandan
tummassa suklaassa saattaa olla pieniä määriä maitoproteiinia, kuten
pakkausselosteessa mainitaan. Erittäin herkät maitoallergikot voivat
saada näistä oireita. Täysin maidoton suklaa on esim. Maraboun dark
premium 70%.
Maidoton mansikka-suklaatäyte:
2 dl Sunnuntai vaahtoutuva vaniljakastike
4 dl Sunnuntai kuohkea vispi
tilkka vettä
5 liivatelehteä
150 g tummaa suklaata, maidoton (esim. Maraboun dark premium 70%)
200 g mansikoita
1) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2)
Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota Sunnuntai vispi
toisessa kulhossa vaahdoksi ja yhdistä vaniljavaahtoon.
3)
Purista liivatelehdistä vesi pois. Kiehauta tilkka vettä ja liota
liivatelehdet siihen. Lisää vaniljakastike-vispiseokseen ohuena nauhana
koko ajan sekoittaen.
4) Rouhi tumma suklaa ja lisää vaniljakastike-vispiseokseen.
5)
Laita yhteen kakkupohjan väliin puolet täytteestä ja lisää täytteen
päälle puolet paloitelluista mansikoista. Loput täytteet ja mansikat
toiseen kakkupohjan väliin.
6) Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Hei, monenko munan kakkuun tästä riitti täytettä?
VastaaPoistaIhanalta näyttää!
VastaaPoistaValoisaa viikkoa sulle :)