maanantai 17. syyskuuta 2012

Maidoton mansikka-suklaatäyte

Sain kakkutilauksen naapuripojan synttäreille, ja kakun piti olla maidoton. 
Niimpä lähdin kehittelemään maidotonta täytettä. Tutustuin kaupassa eri vaihtoehtoihin, ja päätin kokeilla Sunnuntai-valmisteita, jotka ovat täysin maidottomia. Suosittelen näitä tuotteita lämpimästi! Sunnuntain vaahtoutuvasta vaniljakastikeesta tuli vatkattuna todella ilmavaa, toisin kun monet muut vaahtoutuvat vaniljakastikkeet. Sunnuntai kuohkea vispi on rakenteeltaan hyvin kiinteää ennen vispausta. Sen vispaukseen riittikin vain muutama minuutti.

Yksi huomionarvoinen seikka on se, että kaikki tummat suklaat eivät ole täysin maidottomia. Esim. Pandan tummassa suklaassa saattaa olla pieniä määriä maitoproteiinia, kuten pakkausselosteessa mainitaan. Erittäin herkät maitoallergikot voivat saada näistä oireita. Täysin maidoton suklaa on esim. Maraboun dark premium 70%.


Maidoton mansikka-suklaatäyte:
2 dl Sunnuntai vaahtoutuva vaniljakastike
4 dl Sunnuntai kuohkea vispi
tilkka vettä
5 liivatelehteä
150 g tummaa suklaata, maidoton (esim. Maraboun dark premium 70%)
200 g mansikoita
1) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2) Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota Sunnuntai vispi toisessa kulhossa vaahdoksi ja yhdistä vaniljavaahtoon.
3) Purista liivatelehdistä vesi pois. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivatelehdet siihen. Lisää vaniljakastike-vispiseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
4) Rouhi tumma suklaa ja lisää vaniljakastike-vispiseokseen.
5) Laita yhteen kakkupohjan väliin puolet täytteestä ja lisää täytteen päälle puolet paloitelluista mansikoista. Loput täytteet ja mansikat toiseen kakkupohjan väliin.
6) Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

2 kommenttia:

  1. Hei, monenko munan kakkuun tästä riitti täytettä?

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää!
    Valoisaa viikkoa sulle :)

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!