Tämä
kakkupohja on ihanan pehmeä ja mehevä!
Pohja saa jäädä keskeltä
aavistuksen verran kosteaksi.
Kostutusta tarvitaankin vähemmän kuin
esimerkiksi sokerikakkupohjassa.
Kakku kannattaa säilyttää yön yli
viileässä, jolloin rakenne tiivistyy, eikä kakku murene niin helposti.
Mehevä suklaakakkupohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa (huoneenlämpöisiä)
3 dl kädenlämpöistä maitoa
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa (huoneenlämpöisiä)
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Kostutus:
1 ¼ dl kostuketta (esim.vaniljamaito, mehu)
1) Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
2) Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
3) Sekoita hitaalla teholla vatkaten
joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä
erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
4) Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
5) Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!