maanantai 17. syyskuuta 2012

Mehevä suklaakakkupohja

Tämä kakkupohja on ihanan pehmeä ja mehevä! 
Pohja saa jäädä keskeltä aavistuksen verran kosteaksi. 
Kostutusta tarvitaankin vähemmän kuin esimerkiksi sokerikakkupohjassa.
Kakku kannattaa säilyttää yön yli viileässä, jolloin rakenne tiivistyy, eikä kakku murene niin helposti.

Mehevä suklaakakkupohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa (huoneenlämpöisiä)
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Kostutus:
1 ¼ dl kostuketta (esim.vaniljamaito, mehu)

1) Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).

2) Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.

3) Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.

4) Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.

5) Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!