maanantai 17. syyskuuta 2012

Suklaakakkupohja

Hieman työläämpi kuin perinteinen sokerikakkupohja, mutta todella maukas!


Suklaakakkupohja:

Taikina:
 5 kananmunaa
 150 g tummaa leivontasuklaata
 2 ½ dl vehnäjauhoja
 1 rkl vaniljasokeria
 1 tl leivinjauhetta
 ¼ tl suolaa
 200 g voita
 2 dl fariinisokeria

 Kostutus:
 2 dl vaniljamaitoa

1) Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm).

2) Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.

3) Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

4) Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.

5) Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset.

6) Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.

7) Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.

8) Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.

9) Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!