torstai 20. syyskuuta 2012

Suklaaleivokset

Nämä ihanat suklaaleivokset ovat suussa sulava herkku!
Suklaata näissä ei säästellä, joten sopivat todelliseen makean nälkään. Leivokset ovat hyvin pitkälti Sacherkakun tapaisia.

Koristelussa kokeilin kultasuihketta, joka antoi kivan säväyksen leivoksille, sopii mielestäni hyvin suklaan kanssa. Muutaman leivoksen koristelin suklaanalleilla, sillä muutama leivos upposi pienemmän väen suuhun.

  Suklaaleivokset:

3 munaa
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl kermaa
150 g tummaa suklaata sulatettuna
200 g voita

Kostutus:
2 dl 10-prosenttista sokerivettä
rommiaromia

Täyte:
300 g aprikoosimarmeladia

Kuorrutus:
150 g aprikoosimarmeladia
½ dl vettä
tryffelikuorrutusta

Tryffelikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
400 g suklaata
nokare voita

Koristelu:
Caldy Melts-suklaasta tehtyjä nalleja
Kultasuihketta
Nomparelleja

1) Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi vuorotellen kerman kanssa varovasti sekoittaen.

2) Lisää sulatettu suklaa kaataen nauhana ja samalla sekoittaen.

3) Lisää sula rasva. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.

4) Puolita jäähtynyt pohja. Kostuta toinen puolikas. Levitä sille kerros aprikoosimarmeladia.

5) Laita toinen pohja päälle, kostuta. Leikkaa n. 6x8 cm:n leivospaloiksi.

6) Ohenna aprikoosimarmeladi kattilassa. Lisää vesi ja kiehauta. Anna jäähtyä hieman.
Sivele vedellä ohennettua aprikoosimarmeladia leivosten pinnalle.

7) Laita kerma kattilaan ja pilko suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa ja kun seos on paksua, lisää voinokare.
Sekoita kiiltäväksi. Kuorruta jokainen leivos tryffelikuorrutuksella.

8) Koristele leivokset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!