Sain 
kakkutilauksen naapuripojan synttäreille, ja kakun piti 
olla maidoton. 
Niimpä lähdin kehittelemään maidotonta 
täytettä. Tutustuin kaupassa eri vaihtoehtoihin, ja päätin kokeilla 
Sunnuntai-valmisteita, jotka ovat täysin maidottomia. Suosittelen näitä 
tuotteita lämpimästi! Sunnuntain vaahtoutuvasta vaniljakastikeesta tuli 
vatkattuna todella ilmavaa, toisin kun monet muut vaahtoutuvat 
vaniljakastikkeet. Sunnuntai kuohkea vispi on rakenteeltaan hyvin 
kiinteää ennen vispausta. Sen vispaukseen riittikin vain muutama 
minuutti.
Yksi huomionarvoinen seikka on se, että 
kaikki tummat suklaat eivät ole täysin maidottomia. Esim. Pandan 
tummassa suklaassa saattaa olla pieniä määriä maitoproteiinia, kuten 
pakkausselosteessa mainitaan. Erittäin herkät maitoallergikot voivat 
saada näistä oireita. Täysin maidoton suklaa on esim. Maraboun dark 
premium 70%.
Maidoton mansikka-suklaatäyte:
2 dl Sunnuntai vaahtoutuva vaniljakastike
4 dl Sunnuntai kuohkea vispi
tilkka vettä
5 liivatelehteä
150 g tummaa suklaata, maidoton (esim. Maraboun dark premium 70%)
200 g mansikoita
1) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2)
 Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota Sunnuntai vispi 
toisessa kulhossa vaahdoksi ja yhdistä vaniljavaahtoon.
3)
 Purista liivatelehdistä vesi pois. Kiehauta tilkka vettä ja liota 
liivatelehdet siihen. Lisää vaniljakastike-vispiseokseen ohuena nauhana 
koko ajan sekoittaen.
4) Rouhi tumma suklaa ja lisää vaniljakastike-vispiseokseen.
5)
 Laita yhteen kakkupohjan väliin puolet täytteestä ja lisää täytteen 
päälle puolet paloitelluista mansikoista. Loput täytteet ja mansikat 
toiseen kakkupohjan väliin.
6) Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
 
Hei, monenko munan kakkuun tästä riitti täytettä?
VastaaPoistaIhanalta näyttää!
VastaaPoistaValoisaa viikkoa sulle :)