Tässä todella herkullinen voileipäkakku!
Jos kaipaat hieman tulisuutta, lisää täytteeseen 1 jalopenoja. Kokeilemalla erilaisia paahtoleipiä, saat myös vaihtelevuutta kakkuun. Omasta mielestäni juuri täysjyvä + vaalea paahtoleipä sopi tähän kakkuun täydellisesti!
Kebab voileipäkakku,
24 hlö:
18 tummaa/täysjyvä
paahtoleipäpalaa
18 vaaleaa
paahtoleipäpalaa
Täyte 1:
500 g kebablihaa
(pilko suikaleet, säästä muutama suikale koristelua varten)
kastiketta (ohje alla)
kastiketta (ohje alla)
1-2 paprikaa
kuutioituna
Kastike täytteeseen
1:
2 sipulia
1 punainen paprika
1 prk
tomaattipyrettä
2 rkl sinappia
tilkka etikkaa
basilikaa (tai muita
yrttejä maun mukaan)
mustapippuria
suolaa
sokeria
2 dl öljyä
Sekoita kaikki
ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
Täyte 2:
1 kurkku
1 prk persikkaa
paloiteltuna
noin 1 dl
maustamatonta jogurttia
sokeria maun mukaan
Kostutus:
5 dl lihalientä
Kuorrutus:
300 g ranskankermaa
400 g valkosipuli
tuorejuustoa
Koristelu:
kebab-lihaa
salaatin lehtiä
kirsikkatomaattia
tummia
viinirypäleitä
chilipalkoja
ruohosipulia
1) Keitä lihaliemi
mielellään edellisenä päivänä ja jäähdytä jääkaapissa.
2) Valmista
täytteet.
3) Levitä pöydällä
reilusti kelmua ja laita sen päälle leivinpaperia.
4) Leikkaa leivistä
reunat pois ja aseta leivinpaperin päälle 9
tummaa/täysjyväpaahtoleipäpalaa; 3 vierekkäin ja 3 alekkain.
Kostuta hyvin lihaliemellä.
5) Peitä leivät
puolet täytteen 1 määrästä. Laita päälle 9 vaaleaa
paahtoleipää, kostuta hyvin.
6) Lisää täyte 2
leiville. Laita toiset 9 tummaa/täysjyväpaahtoleipäpalaa täytteen
päälle ja kostuta. Lisää loput täytteestä 1 leiville ja
viimeiseksi loput 9 vaaleaa paahtoleipäpalaa.
7) Kostuta
päällimmäiset leivät vielä hyvin ja kääri alla olevaan
leivinpaperiin ja kelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan
päivään. Pakettia voi kääntää pari kertaa jääkaapissa, jotta
kosteus menee koko kakun läpi.
8) Seuraavana
päivänä poista kelmu ja leivinpaperi kakun ympäriltä ja leikkaa
reunat tasaisiksi.
9) Notkista
tuorejuusto ranskankermalla ja levitä kakun päälle.
10) Koristele kakku.
Levitä ensin pohjalle salaattia ja sen jälkeen vapaalla kädellä
loput koristeista, viimeisenä chilit selä ruohosipulit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!