tiistai 4. joulukuuta 2012

Joululimput

Helppotekoiset ja maukkaat joululimput. Oma suosikkini jo vuosien ajan!



Joululimppu (3 kpl):
7½ dl piimää
50 g hiivaa
1 dl siirappia
1 rkl suolaa
1½ tl fenkolia
1½ tl anista
½ tl pomeranssinkuorta
noin 8 dl ruisjauhoja
noin 8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:

noin ¼ dl siirappia
noin ¼ dl vettä

1) Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää siirappi ja mausteet (hienonna fenkoli ja anis ensin huhmareessa).

2) Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

3) Leivo taikinasta 3 limppua. Anna kohota hyvin. Pistele limput varovasti. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

4) Voitele paistamisen loppupuolella siirappivedellä ja toisen kerran heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä kunnolla, peittämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!