Helppotekoiset ja maukkaat joululimput. Oma suosikkini
jo vuosien ajan!
Joululimppu (3 kpl):
7½ dl piimää
50 g hiivaa
1 dl siirappia
1 rkl suolaa
1½ tl fenkolia
1½ tl anista
½ tl pomeranssinkuorta
noin 8 dl ruisjauhoja
noin 8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
noin ¼ dl siirappia
noin ¼ dl vettä
1) Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva joukkoon. Lisää siirappi ja mausteet (hienonna fenkoli ja anis
ensin huhmareessa).
2) Alusta jauhot taikinaan
vähitellen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
3) Leivo taikinasta 3 limppua. Anna
kohota hyvin. Pistele limput varovasti. Paista uunin alatasolla 200 asteessa
noin 30 minuuttia.
4) Voitele paistamisen loppupuolella
siirappivedellä ja toisen kerran heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä
kunnolla, peittämättä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!