tiistai 2. lokakuuta 2012

Sipulinen tonnikalapiirakka

Tässä helppo ja maukas piirakka, joka on meidän perheen ehdoton suosikki!
Itse käytän piirakoissa aina tonnikalaa öljyssä, onhan se paljon maukkaampaa.

Tonnikalan sijasta kannattaa kokeilla myös kinkkusuikaleita, toimii niinkin! :)


Sipulinen tonnikalapiirakka:

Pohja:
1 dl perunasosehiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1 tl vettä
1 dl sulanutta rasvaa

Täyte:
2 prk tonnikalaa öljyssä
1-2 sipulia
2 dl emmental-juustoraastetta
 
Munamaito:
1 kananmuna
1,5 dl maitoa/kermaa
2 rkl tilliä
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus suolaa

1) Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2) Pilko sipuli ja valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy. Levitä täytteet pohjan päälle.

3)  Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja lisää piirakan päälle.

4) Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!